36. Ahilik Haftası Kutlandı

26 Eylül 2023

      İlimizde 36. Ahilik Haftası Kutlamaları 18.09.2023 tarihinde pazartesi günü Atatürk Anıtında saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve  çelenk sunumu ile başladı. Akabinde, İl Müdürü Ayhan BOZOK, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat YALÇIN ve Oda Başkanları, Vali Dr. Erdinç YILMAZ’ı ve Belediye Başkanı Kadir KARA’yı makamlarında ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladılar.
           Kutlama Programı kapsamında, 20 Eylül 2023 tarihinde Cumhuriyet meydanında yapılan program, Vali Yardımcısı H. Yavuz ERDOĞAN, Ticaret İl Müdürü Ayhan BOZOK, Belediye Başkan yardımcısı, Siyasi Partilerimizin İl Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, esnaf odası başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Programda, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Yılın Ahisine, Yılın Kalfasına ve Yılın Çırağına ödül ve plaketlerin verilmesinin ardından resim sergisi gezildi, geleneksel ahilik pilavı ikram edildi.
          Kutlama programının dördüncü günü 21.09.2023 tarihinde, İl Müdürü Ayhan BOZOK, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat YALÇIN ve esnaf temsilcileri tarafından, program çerçevesinde Küçük Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız ziyaret edilerek Ahilik Haftası Kutlama Programı sona erdi.