35. Ahilik Haftası Kutlandı.

27 Eylül 2022

    İlimizde 35. Ahilik Haftasında Kutlamaları 12.09.2022 tarihinde pazartesi günü saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından, İl Müdürü Ayhan BOZOK, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat YALÇIN ve Oda Başkanları, Belediye Başkanı Kadir KARA’nın İl dışında olması nedeniyle, Vali Dr. Erdinç YILMAZ’ı makamlarında ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladılar.
      Kutlama Programının ikinci günü 13 Eylül 2022 tarihinde saat:17:30’da, Cumhuriyet meydanında kutlanması gereken program, hava muhalefeti nedeniyle Osmaniye Belediyesine ait Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda aynı saatte başlamıştır. Kutlama Programına Vali Dr. Erdinç YILMAZ, Belediye Başkanı Kadir KARA, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit DURMUŞOĞLU, İsmail KAYA ve Baha ÜNLÜ, Siyasi Partilerimizin İl Başkanları, Ticaret İl Müdürü Ayhan BOZOK, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat YALÇIN, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri,  esnaf odası başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına ödül ve plaket taktimi yapıldı, Osmaniye temalı resim sergisi gezildi, geleneksel ahilik pilavının dağıtımı yapıldı.
     Kutlama programının dördüncü günü 16.09.2021 tarihinde, İl Müdürü Ayhan BOZOK, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat YALÇIN ve esnaf temsilcileri tarafından, program çerçevesinde Küçük Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız ziyaret edilerek Ahilik Haftası Kutlama Programı sona erdi.