33. Ahilik Haftası kutlandı.

16 Eylül 2020

14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan 33. Ahilik Haftası etkinlikleri, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, katılımcılara risk oluşturacak olmasından dolayı kutlama programının kısıtlı şekilde icra edilmesi kararı alınmıştır.
Bu yıl gerçekleştirilen kutlama etkinliklerimiz, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını takiben, Belediye Başkanımızın il dışında olması nedeniyle, Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa SOYLU, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlimiz Ahisi seçilen ağaç torna ve mobilya ayakları imalatı esnafı Ekrem Demirbaş, İlimiz Kalfası seçilen el sanatkârı Ayşe Özdokur ve İlimiz Çırağı seçilen terzi çırağı Muhammed Nou Shubat Sayın Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında ilimiz Ahisi olarak seçilen Ekrem Demirbaş’a kaftanı Sayın Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından giydirilerek, plaketi verildi. Ayrıca İlimiz Kalfası seçilen Ayşe Özdokur ve İlimiz Çırağı seçilen Muhammed Nou Shubat’a da plaket takdim edildi.
Konukları ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir.  Ahilik Haftası etkinliklerinin bu güzel değerlerin kuşaklar boyu aktarılmasına vesile olmasını diliyor, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” dedi.